SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GF GYMNASTIKAKADEMIN
Gymnastikträning inriktad på Artistisk Gymnastik
Historia

Vi är en ideell gymnastikförening som är medlemmar i både Svenska Gymnastikförbundet och i Riksidrottsförbundet sedan starten 1993.

Gymnastikakademin - Göteborg grundades 1993, av Viveca Dahlman.
Vi tillhör en av Göteborgs större Gymnastikföreningar, och är medlemmar i Riksidrottsförbundet och i Svenska Gymnastikförbundet, sedan starten 1993. Medlemsantalet har ända från starten legat/ligger stadigt på ca 250 - 300 st aktiva gymnaster. vilket vi känner är lagom för att klara av att hålla en god kvalitet på verksamheten.

Vår ledstjärna är att ständigt utvecklas och känna glädje i det vi gör.

 
1993 - 1997
All gymnastikträning bedrevs i de gamla fina gymnastiksalarna i fd Annedals Vårdhögskola på Seminariegatan i Linnéstaden - Göteborg. 
Mellan 1996 - 1997 hyrde Gymnastikakademin egen träningslokal, via Lokalförsörjningsförvaltningen. Där vi kunde ha alla våra gymnastikredskap framme dygnet runt.
Vi hade ca 300 aktiva gymnaster som tränade Artistisk gymnastik.
 
1998 - 2007
Gymnastikakademin får en ny egen träningshall. Denna gången i fd Majornas Gymnasiums gymnastikhallar på Lotsgatan i Majorna - Göteborg. Även här kunde alla gymnastikredskap stå framme dygnet runt, då det var vår egen lokal, som vi hyrde via lokalförsörjningsförvaltningen. 
Föreningen växte sig snabbt stor och framgångsrik. Vi var som mest 500 aktiva gymnaster och 30 tränare, under denna period. 
År 1999 gick Gymnaestradan här i Göteborg med över 30 000 gymnaster från hela världen som kom hit till Göteborg och hade uppvisningar mm. Vi deltog aktivt med våra tävlingsgymnaster i både från den artistiska gymnastiken och truppgymnastiken. De var med både på invigningen och avslutningen på Ullevi. Vi var också ansvarig förening för discoteket i Exercishuset på Heden, dit många av deltagarna kom dansade:)
År 2000 startade vi Truppgymnastik, med Miriam Tullberg som ansvarig tränare.
 
2008 - 2021
2008 flyttar vi in hela vår träningsverksamhet i Bräckeskolans gymnastiksalar på Hisingen. Vår tävlingsverksamhet fortsätter i Gymnastikens Hus på Rymdtorget i Bergsjön fram till 2015.
2015 valde vi att lägga vår tävlingsverksamhet på vila.
 
Vi har deltagit på en mängd olika tävlingar och uppvisningar både regionalt, riks och internationellt, bla Svenska Mästerskapen i Artistisk Damgymnastik vid 4 tillfällen, då med våra gymnaster Patricia Jusslin och Cecilia Englund, samt mängder av uppvisningar så som Lingveckan, Gothia Cup & Partille cup invigningar mm
 
2022 - 2024
 
 
Vi har ett stort hjärta <3 för den Artistiska Gymnastiken och vår verksamhet har hela tiden gått som en röd tråd  i denna anda. 
Ni hittar bilder mm från förr och nu på vårt instagramkonto: gymnastikakademin_nostalgi
 
Tävlingsframgångar

År 1997 började vi deltaga i tävlingar inom den Artistiska gymnastiken - damer. De första gymnasterna som deltog var:

Aleksandra Biberdzic 

Elin Axelsson 

Hanna Jonsson 

Linnea Warvne 

Patricia Jusslin 

Sanna Martinsson

Anna Beckman

Lovisa Eliasson

 

Under åren 1997 - 2015 växte vår  tävlingsavdelning sig snabbt stark och många gymnaster från oss deltog flitigt och framgångsrikt på många tävlingar som arrangerades i Sverige, både på regionsnivå och riksnivå.

 

Svenska mästerskapen 2006 & 2007 & 2008 & 2011  Patricia Jusslin vid 3 tillfällen och Cecilia Englund vid 1 tillfälle.

JSM 2004  Patricia Jusslin

Juniorcupen 2004 Patricia Jusslin

Svenska cupen 2006   Patricia Jusslin

Riksmästerskapen 2000 & 2010   Sanna Martinsson - Patricia Jusslin - Emma Wihlborg - Agata Pietrzyk - Cecilia Englund

Mälarcupen 2004 - 2007  Patricia Jusslin - Karin Wallin - Elin Axelsson - Nanna Lütz - Cecilia Englund - Mikaela De Feo

Sverigepokalen 2000 - 2007  Patricia Jusslin - Karin Wallin - Elin Axelsson - Lovisa Eliasson - Cecilia Englund - Cecilia Lennartz - Mikaela De Feo - Linnea Warvne - Nanna Lütz - Sanna Martinsson

 

Åren 2000 - 2003 hade vi även verksamhet för Truppgymnastik. Vi deltog på en mängd tävlingar även där. Främsta meriten var en 1:a plats på UT - yngre.