Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GYMNASTIKAKADEMIN
GÖTEBORG
Välkommen till GF Gymnastikakademin - Göteborg
Gymnastikföreningen Gymnastikakademin - Göteborg grundades 1993, av Viveca Dahlman. Vi tillhör en av Göteborgs större Gymnastikföreningar. Vi är medlemmar i Riksidrottsförbundet och i Svenska Gymnastikförbundet. Medlemsantalet har ända från starten legat/ligger stadigt på ca 350 st aktiva gymnaster. 
Vi bedriver vår gymnastik träningsverksamhet i Göteborg. Alla våra grupper leds av äldre tränare med lång och gedigen erfarenhet av den riktiga gymnastiken: ARTISTISK GYMNASTIK, vilket innebär att vi tränar redskapsgymnastik: HOPP - BARR - BOM - MATTA - FRISTÅENDE - RINGAR - RÄCK - BYGELHÄST mm....
Vi arbetar för att ha ett gott socialt klimat, där alla ska känna sig välkomna. Vår verksamhet riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 3 - 18 år, både pojkar och flickor.

Vi har ett stort hjärta för den Artistiska Gymnastiken <3
Vår Gymnastikträningsverksamhet
Vår träning bygger på den Artistiska dam & herr gymnastikens grunder och tankar. Vilket innebär att vi tränar på gymnastikredskapen Hopp - Barr - Bom - Räck - Bygelhäst - Ringar -  Matta - Fristående. samt en hel del hjälpredskap för att kunna träna på ett säkert och rätt sätt.  Du kan läsa mer om detta under menyradens flik "Artistisk gymnastik". 

Vår träning är upplagd med stor tyngdpunkt på noggrann grundträning, vilket gör att gymnasten kan utföra sina gymnastikövningar på ett tekniskt och mycket säkert sätt.
Principen är att först måste man kunna de lätta övningarna bra, innan man börjar träna på svårare övningar. Detta gör oxå att kroppen skonas, då man bygger upp sin fysiska styrka och flexibilitet. Även den mentala biten kommer att vara i balans. 
Vi lägger väldigt stor vikt vid att träna den riktiga gymnastiken, med övningar som kullerbyttor, stå på händer, hjulningar, rondater, bryggor, flickisar, volter mm mm. 
I träningen ingår  en hel del motorik, koordination, styrka, kondis och smidighet

Vi försöker hela tiden lägga upp träningen så att den individanpassas. Varje gymnast får utvecklas i sin takt. Principen är dock att ju svårare övningar man ska träna på, desto mer träningstimmar krävs, samt att man behärskar grunderna väl. Mycket vikt läggs på fysisk styrka och flexibilitet.

Vår träning leds av äldre välutbildade tränare med lång erfarenhet av den Artistiska gymnastikens träning och tävling. 

Vi har lite olika gymnastikgrupper beroende på ålder och kunnande. Alla grupper har den Artistiska gymnastikens träning som en röd tråd.

GymKidz: Pojkar & Flickor 3 - 4 år   &  5 - 6 år, tillsammans med 1 förälder.         "Nytt för vårterminen 2020"
Barngymnastik med inriktning på den Artistiska gymnastiken, för flickor och pojkar i åldrarna 3 - 6 år, tillsammans med 1 förälder. OBS! Vi har tyvärr inte möjlighet att ha med syskon inne i träningshallen, mer än i nödfall.
Här tränar barnen på ett lekfullt sätt, med lite hjälp av sin föräldrar och våra tränare, på den Artistiska gymnastikens redskap. Föräldrarna assisterar sina barn på träning, tanken är inte att Ni föräldrar behöver göra kullerbyttor och andra gymnastiska moment, utan det är barnen som tränar. Inga förkunskaper krävs. Träning 1 tim/vecka

GymStar:   Pojkar
Detta är en grupp för nybörjare - fortsättning. Här lär man sig de mest grundläggande övningarna inom den artistiska herrgymnastiken i redskapen Hopp - Barr - Ringar - Bygelhäst - Räck - Matta. Vi tränar också airfloor, samt styrka och kondis. Inga förkunskaper krävs. Träningen är 1 tim/vecka. 

GymStar:   Flickor/Tjejer 
Detta är grupper  för nybörjare - fortsättning. Här lär man sig de mest grundläggande övningarna inom den artistiska damgymnastiken i redskapen Hopp - Barr - Bom - Matta  - Fristående - Airfloor, samt en del styrka och kondis.  Inga förkunskaper krävs. Träningen är 1 tim/vecka. 

MiniStar:    Flickor/Tjejer
Detta är grupper för dem som har tränat ett tag hos oss. Vi tar in gymnaster från våra  grupper, som finns här i föreningen. Visa förkunskaper i Artistisk gymnastik krävs för  att kunna hänga med på denna träningen
Träningen är 1,5  - 3,5 tim/vecka..

Extra träning:    GymStar - Flickor/ Tjejer & MiniStar - Flickor/Tjejer
Om man vill utvecklas snabbare och mer, så finns det den sk "Extra träningen" att anmäla sig till. Vilket innebär att man får träna fler gånger i veckan. Det är frivilligt att anmäla sig till detta.

Ordning & Reda i träningshallen
Vi är mycket noga med säkerheten i hallen under vår träning. Våra tränare är välutbildade, och våra gymnaster är försäkrade för eventuella skador. 
Vi har inga "unga" tränare som håller i träningen, de är hjälptränare till de äldre tränarna, och är aldrig själva med gymnasterna i hallen. Vi kräver även registerutdrag från Polisens belastningsregister, på våra tränare.
Vi tillåter ingen fotografering eller filmning av barnen på vår träning. När det gäller avslutningen på terminen, så är det ok för respektive förälder att fotografera eller filma sitt egna barn. Våra tränare fotografera eller filma inte gymnasterna.
Vi har inga föräldrar, kompisar eller dyl inne på träningen, då det är många barn som upplever det jobbigt att träna med en publik, och det blir väldigt oroligt i hallen med för mycket människor, så vi har bestämt att följande gäller på vår träning:
Första träningen på terminen har vi dörrarna öppna in till hallen. Då får gärna föräldrarna kika in på träningen. Sedan är det tänkt att föräldrar mfl väntar i våra omklädningsrum, under pågående träning. Det är även ok att inte vänta kvar. Självklart gör vi undantag i speciella fall där tex barnet kan vara väldigt blygt osv...
Sista gången på terminen är alla föräldrar mfl välkomna in i hallen och sitta med, för att titta på träningen.
Klädsel
Flickor:
Vi ser helst att man tränar i gymnastikdräkt. Om du inte har någon gymnastikdräkt, så försök att använda åtsittande träningskläder, t ex åtsittande linne och tights. Det är ok att vara barfota, eller att ha endast strumpor  eller skor som är anpassade för gymnastikträning. ej joggingskor. 
Uppsatt hår om det är långt. Dricksflaska med vatten i är oxå bra att ha med sig till sin träning:)

Pojkar:
Shorts och tröja.  Det är ok att vara barfota, eller att ha endast strumpor  eller skor som är anpassade för gymnastikträning. ej joggingskor. 
Uppsatt hår om det är långt. Dricksflaska med vatten i är oxå bra att ha med sig till sin träning:)
Försäkringar
Gymnaster - tränare - domare - funktionärer är försäkrade via Erik Pensums idrottsförsäkring för gymnaster, helt enligt Svenska Gymnastikförbundets rekommendationer.
Steg 1  grupperna är försäkrade med en sk "Basförsäkring", som ingår i träningsavgiften.
Steg 2 & 3 - grupperna är försäkrade med en sk "Träningslicens", som varje gymnast betalar separat. (ingår ej i träningsavgiften, då den är personligt ställd på varje person)

Du hittar all info om försäkringarna i länken nedan:

Träningsperioder - Terminer - Läger
Vi har 3 terminsperioder under 1 år:
Vårterminen 10 ggr
Höstterminen 10 ggr
Vinterterminen 10 ggr (löper mellan årsskiftet, med ett uppehåll under jullovet)

Träningsläger i Gymnastik
Vi brukar försöka ha träningsläger på skolloven (dagtid) som våra gymnaster kan anmäla sig till. Detta är utöver den vanliga terminsträningen, och betalas separat. Våra läger är endast för våra medlemmar. 
Min Gympabok
"Min Gympabok" är vår ledstjärna:)
Samträning
Vi brukar ha en gemensam "Samträning" för alla våra grupper sista fredagen på terminen. Då träffas alla för att träna och fika tillsammans.
Våra Avslutningar på terminen
Sista träningen för terminen är alla föräldrar mfl välkomna in på respektive barns träning, för att sitta med och titta på.
Våra Gymnastikträningsläger
Vi brukar ha gymnastikläger på dagtid under skolloven. Dessa läger är endast för våra egna medlemmar. Träningen sker i vår träningshall i Bräckeskolans gymnastiksal. Gymnasterna har egen matsäck med sig. Info om detta kommer under terminernas gång.
Vårt Tävlingssystem